Defterdarlıklar ve Vergi Dairesi Başkanlıkları birleşiyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde açıklanan Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nde dikkat çeken konulardan birisi de Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatlanması ile ilgiliydi.

Bakan Şimşek tarafından açıklanan paketin idari yapılanmada etkinlikle ilgili kısmında; kamuda yeni kurumlar kurulmasının önüne geçeceklerini ve  idareler arası dağılımı gözden geçirerek mükerrer yapıları önleyeceklerini ifade edildi. Bu kapsamda, birçok ilde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın defterdarlıkları ve vergi dairesi başkanlıklarının bulunduğunu belirterek etkinlik için bu iki yapının birleştirileceği açıklandı.

Bu açıklama ile Hazine ve Maliye Bakanlığı personelinin uzun zamandır merak ettiği bir konu açıklığa kavuşmuş oldu. Açıklamada her ne kadar birleşmenin detayları ve yapılandırmanın nasıl olacağı belirtilmese de Defterdarlık kurumunun Osmanlıya kadar uzanan tarihi bir geçmişe sahip olması sebebiyle birleşmenin Defterdarlık çatısı altında  ve defterdarlık teşkilatlanması esas alınarak yapılması beklenilmektedir.

MEB'den LGS'de iptal edilen soru hakkında basın açıklaması MEB'den LGS'de iptal edilen soru hakkında basın açıklaması

Ayrıca, birleşmenin etkin olarak yürütülmesi için taşradaki birleşmenin Bakanlığın merkez teşkilatında da yapılarak Gelir İdaresi Başkanlığının daha önceki dönemde olduğu gibi Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Genel Müdürlük şeklinde teşkilatlanması uygun olacaktır.

Editör: Haber Merkezi